Regiosap 2023

Het is weer zomer en de appels en peren groeien weer volop. Wat gaat u doen met al het fruit dat er in uw boomgaard hangt? Vers opeten natuurlijk, appelmoes maken een appeltaart bakken?

Maar wat doet u met het fruit dat over is? ‘Groenings Hofke gaat in samenwerking met De Brembroeken het Regiosap 2023 produceren. Alle appels en peren die u over heeft gaan we verzamelen bij De Brembroeken en Groenings Hofke zal er een heerlijk sap van maken. Dit jaar gaan we een sapje verder, naast het Regiosap, gaan we ook experimenteren met het toevoegen van Maasheggen smaken aan het appel-peer sap. Denk aan Vlierbes, Sleedoorn, Hondsroos en Meidoorn. Zo gaan we een echt Maasheggenproduct produceren. Hier later meer over.

Hoe gaan we te werk? U levert een veelvoud van 10 kg appels en/of peren in en ontvangt dan op een later tijdstip in ruil een fles Regiosap (0.75l) per 10 kg fruit terug. Het is dan geperst en gebotteld van o.a. uw eigen fruit. De minimum deelname is 10 kg. Als u 50 kg inlevert zijn dat dus 5 flessen gratis, eigen, houdbaar Regiosap. Als u wilt kunt u dan ook meer flessen bijkopen. U kunt dit alvast bij inleveren van het fruit aangeven hoeveel flessen u bij wilt kopen.

U kunt alleen fruit inleveren dat schoon (maar ongewassen) is en zonder blad, tak of gras. Het hoeft natuurlijk geen eerste soort te zijn, maar wel onbespoten en niet rot (eetbaar dus). De kisten met ingezameld fruit gaan in de koeling en worden dan door Luuk Geurts en zijn mensen vakkundig geperst en in de fles gedaan met een leuk etiket erop. Wat is er leuker als een fles “eigen sap” cadeau te doen of zelf leeg te drinken.

Aanleveren van fruit bij de Brembroeken kan op zaterdag 26 augustus, 16 en 30 september en 14 oktober.
Natuurlijk kan het ook op afspraak worden in geleverd.

Voor vragen/suggesties kunt u altijd contact opnemen.
Inleveren fruit/uitleveren flessen:
Erik Willems: 06-28179430